Frokost, fotballkamp og lasagne.

Dagen startet som vanlig med at minstemann våknet i seks-tiden og da skal det koses en times tid før han våkner skikkelig. Det er forsåvidt ganske greit og selvfølgelig koselig men jeg hadde ikke hatt noe imot om han sov litt lenger på en søndagsmorgen for å si det slik…

charlotte-og-kristian_muss

Søndagene er det Jan Henrik sin tur til å sove ut så da går vi stille ned til kjøkkenet i nattklær før jeg gir de minste barna lett frokost.

Mens de leker etter frokosten tar jeg meg en rolig stund på sofaen med mobilen. Jeg trenger å våkne skikkelig for er det en ting jeg bare ikke klarer å venne meg til etter over 16 år som mor, så er det dette med nattevåk og å stå opp tidlig. Jeg synes det er like vanskelig å komme meg opp om morgenen, hver eneste dag året rundt. Jeg er ikke akkurat et utpreget b-menneske som vil sove til langt ut på formiddagen, men å stå opp i 8-tiden hadde vært mindre «smertefullt» for meg, hehehe.

Når jeg føler meg klar til dagen begynner jeg å lage familiefrokost.

sondagsfrokost_charlotte avseth

Dette er noe vi ikke rekker på skoledager men noe alle setter stor pris på at vi gjør søndagene.

sondagsfrokost1_charlotte avseth

Dette blir som oftes i 9-10 tiden og det er slettes ikke ille å få opp ungdommene såpass tidlig i helgene. Vi har alltid vært veldig nøye på det at ungene skal legge seg tidlig nok til at de får nok søvn og hvile.

Dette har gitt resultat med de tre eldste som legger seg selv til fornuftige tider og som står opp tidlig i helgene. Det gjør det lettere for de å komme seg opp for å rekke skolen og at de er opplagte på skolen. De synes vi var litt kjipe i 10-12 års alderen men takker oss heldigvis nå.

Som foreldre skal man ta mange valg for barnas beste. Og det er selvfølgelig vanskelig å vite om man gjør riktig. Derfor er det bare så utrolig givende når man ser at det man kjempet for gir positive resultat.

Ellers i dag har jeg ledet fotballkampen til Sofie og Johanne. Det ble tap og vi er mildt sagt litt preget av det. Vi har et helt nytt lag som ble kastet ut i den vanskeligste puljen denne sesongen. Vi hadde tenkt å starte med å spille kamper fra vårsesongen 2017 slik at vi fikk trene oss opp først. Men pga en misforståelse ble vi påmeldt allerede nå i høst uten at vi hadde nok spillere og uten av vi hadde fått trent noe særlig.

Vi har tapt alle kampene med unntak av én så nå er vi rett og slett litt lei oss. Men vi får prøve å se på det som god lærdom og god trening til neste sesong når vi forhåpentligvis blir påmeldt en gruppe med lag som er på vårt nivå.

fotball søndag charlotte avseth

 

Nå skal jeg gjøre ferdig den hjemmelagede lasagnen som jeg egentlig skulle lage i går…men som jeg ikke orket.  Håper på en rolig og fin kveld videre.

lasagne_saus_charlotte

lasagne_charlotte2

lasagne_charlotte1

Jeg har ikke oppskrift men jeg kan skrive omtrent hva jeg gjør/hva jeg bruker:

1 kjøttdeig og 1 karbonadedeig stekes. Salt og pepper.

Finhakk løk og stangselleri og stek dette med kjøttdeigen.

Så tar jeg en pakke eller to med hakkede tomater (økologiske) og heller dette over kjøttblandingen.

Tar oppi ketchup, litt vann, litt melk, spisskummen og bittelitt sukker. Smaker til til jeg er fornøyd med smaken og lar det stå å putre en halvtimes tid.

Imens lager jeg ostesaus som jeg lager omtrent på denne måten:

Smelter flytende melange og blander i mel til jeg har en tykk men flytendes blanding. Heller så oppi melk og tar oppi salt, pepper, ost og litt gastromat. Sausen skal ha en forholdsvis tykk konsistens. Husk å rør godt!

Smør formen og legg lagvis kjøttsaus, lasagneplater og ostesaus. Dryss ost på toppen og sett i ovnen. Stekes til osten er passe gylden.

lasagne-med-brod-og-salat_charlotte-avseth

4 kommentarer til «Frokost, fotballkamp og lasagne.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *