Søndag….

Minstemann våkner alltid ganske tidlig og da klarer han som oftes å vekke både en, to og tre søstre i samme slengen. Ikke alltid det er så bra i helgene men det er bare å komme seg opp og gå ned.

I dag tok jeg og de tre minste frokosten på stua mens vi såg filmen Mormor og de 8 ungene. En film vi kan kjenne oss en smule igjen i.

img_8454

Her er det godt å sitte med fyr i peisen og nyte en bitteliten stille stund om morgenen:

img_8458

I dag er det farsdag så da skal jeg lage en deilig frokost mens JH ligger og sover.
Kristiane og Josefine lager farsdagskort og som vanlig liker Josefine å jobbe oppå bordet som det her:

img_8461

Etter frokost skal vi i kirken. Josefine og de andre 4-åringene på øya skal få bok i dag og det er noe hun gleder seg veldig til.

Som alltid er det svært spennende om vi rekker å bli ferdige i tide. Alle skal stelles, kles på med fintøy og mange hår skal ordnes…

Men her kommer en av fordelene med å ha store barn i tillegg til små. Vi gjør det ofte slik at en av de store har ansvar for en av de små. Dvs de har hver sitt småsøsken å ordne med klær og hår.

Dette er svært effektivt og de store er veldig flinke til å ordne hår og de små synes det er stas med en storesøster som duller og steller.

Jeg merker stor forskjell på når jeg har hjelp fra de store og ikke. Husker når jeg hadde 3-4 som skulle ordnes uten hjelp, det tok mye tid og var svært stressende. Det tar altså mindre tid å komme oss avgårde nå med 7 barn enn når vi hadde 3.

Mengden av klær som skal letes frem, ting som skal organiseres og rot derimot, det er her mer av 😉 Og på dager som i dag da de største ikke hjelper til, da krever det både en del tid og tålmodighet for å bli ferdig.

Den farsdags-frokosten ble det desverre så som så med… Men han fikk speilegg og bacon bare at det ble alene på kjøkkenet. Ikke helt etter planen akkurat.

Vi rakk i det minste heldigvis kirka og alt gikk stort sett bra der.

Nesten hele flokken på vei til kirka:

img_8463

En kjempestolt 4-åring med boka si:

img_8465

Etter kirke ble det opprydding etter morgenkaoset og deretter en liten søndagsbiltur.
Senere koste vi oss med pizza og kake før JH dro på sykebesøk til sin mor.

Nå holder jeg på med legging av de fire minste og får heldigvis hjelp av de største til det i kveld. I morgen har jeg utrolig mye å ordne i forkant av operasjonen på tirsdag. Det er mye jeg må ha klart til familien skal «klare seg selv» noen dager.

Jeg gruer meg…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *