Små barn store gleder…

Når du er litt sent ute med fredagstacoen…og egentlig er for trøtt til å lage. Men du bare må fordi alle gleder seg.

Klokken har blitt 19. De minste ungene skal egentlig legge seg nå. Ryggen verker, hoften verker, hodet verker og du er SLITEN.

Du tar deg sammen og går mot kjøkkenet med tunge skritt, veldig tunge skritt. Angrer nesten på at jeg valgte å bake i dag fremfor å komme litt mer ajour med husarbeidet eller å hvile. Men bare nesten. Bollene ble gode og familien ble fornøyd.

De minste ungene er ikke slitne virker det som, de er helt i hundre. Faktisk så har alle rullene med gavepapir blitt til hester som løper rundt meg, mens jeg prøver å bli ferdig med denne tacoen. Lillebror trenger bleieskift, huset er rotete igjen selv om jeg har brukt lang tid på å rydde. Ikke fikk jeg gjort alt i dag heller. Jeg kjenner irritasjonen og stresset bygger seg opp. Jeg klarer ikke mer, gleder meg til de skal legge seg.

Men de har det veldig gøy og jeg får en slags fred til å fortsette med maten. I to sekund.

«Se på meg da, mamma se på meg!» Sunniva vil vise meg sin nyeste dans. Så mens tre ville gavepapir-hester galopperer rundt beina mine, samtidig som jeg prøver å kutte løk i så små biter som de ønsker…skal jeg også se Sunniva danse. Høy musikk, hodet holder på å eksplodere. Hvor la jeg de paracetene nå igjen? Og hvorfor kommer ingen å hjelper meg å rydde!?

«Dansing er livet mitt, det er bare glede!» sier Sunniva. Med verdens lykkeligste smil. Jeg skryter av hvor flink hun er til å danse og smilet blir om mulig enda større, enda lykkeligere.

Du står i mange stormer som mamma, både små og veldig store. Men det å se barnet sitt finne stor lykke, midt i kaoset…da stilner alle stormer for en stund og jeg kan puste igjen.

Det er nettopp slike øyeblikk som dette jeg henter krefter fra. Et barn som lever her og nå, et barn som finner stor glede i små ting.

❤️

IMG_2051
Gavepapir-hestene og ryttere har en liten pause før de galopperer videre
IMG_2052
Ei jente som akkurat her og nå ikke har noen bekymringer. Kun dans, mammas oppmerksomhet og glede.

2 kommentarer til «Små barn store gleder…»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *