Hvorfor jeg mener man bør redusere kjeftingen.

Jeg svever fortsatt etter overveldende respons både på bloggen og etter tv-programmet. Derfor er det lettere enn ellers å takle utfordringene som kan oppstå om morgenene. Som det her:

reduser kjeftingen_charlotte avseth

Men uansett, dette er et typisk tilfelle hvor jeg tar meg sammen og ikke kjefter. Det er lett å bli irritert når slikt skjer og rope til barnet. Men det synes jeg blir helt feil. Ja det er irriterende og det passer sjelden inn i timeplanen.

Men, tenk litt over det. Hun har ikke gjort noe galt, det var et uhell. Hun vil gjøre ting som vi andre og det gikk ikke denne gangen. Dersom jeg hadde kjeftet på henne her så ville hun følt at hun ikke mestret. Hva ville du følt om du fikk kjeft og irritasjonspreike når du mistet noe i gulvet?

Altså, jeg kan være streng og jeg kan kjefte. Kan til og med fly i flint! Barneoppdragelse er ikke alltid like enkelt.  Men det som er veldig, veldig viktig for meg er å ikke bruke unødvendig kjeft. Man bør ta seg to sekund og tenke over hvorfor ting skjedde. Hadde du selv følt det var rettferdig at du fikk kjeft om det samme hendte med deg?

Min rolle som mor handler ikke om en maktdemonstrasjon. Heller ikke å være nedlantende mot barna. Jeg skal gi de mestringsfølelse og veilede.

img_7171


Jeg har veldig mye mer på hjertet om dette temaet her men det får komme etterhvert.

Siden de fem største barna har høstferie er vi litt ekstra late om morgenen. Klokken er nesten ti og jeg har ennå ikke tatt morgenstell på de to minste som skal leveres i barnehagen. Jeg skal noen timer på jobb i dag og må ta å komme meg avgårde.

 

3 kommentarer til «Hvorfor jeg mener man bør redusere kjeftingen.»

  1. Vi venter nr 6 neste år. Kjekt å følge noen som vil ha en stor familie slik som oss. Og kjenner oss igjen i dem fleste situasjoner. Her også reduseres kjefting og erstattes med hvorfor og neste gang gjør du heller slik. Ha en fin kveld.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *