Vi må vise riktig vei…..

Enkelte dager skulle jeg ønske det fantes en pauseknapp – jeg har behov for en pause fra livet rett og slett. Jeg er en person som er meget emosjonell. Jeg tar triste ting veldig innover meg og sliter med å koble det ut.

Jeg misliker sterkt alle typer konflikter og vil alltid gjøre alle til lags. Jeg er veldig opptatt av å behandle andre med respekt og kommer aldri med sårende kommentarer mot andre. Heller ikke frekke kommentarer.

Selv blir jeg ofte møtt med det motsatte, ikke så mye fra folk rundt meg heldigvis, men personer jeg ikke kjenner som jeg er i kontakt med enten i forbindelse med jobb, idrett, fritid bruktmarked, mm.

Når det er dager med flere slike episoder, blir jeg ganske ødelagt. Jeg tror mye av grunnen til at jeg tar det tyngre enn andre er at jeg aldri ville behandlet andre på denne måten. Jeg tar meg alltid bryet med å svare hyggelig og skikkelig for at de andre skal føle seg vel.

Og da må jeg bare si at jeg er til tider ganske sjokkert over hvor frekke og nedlatende folk tillater seg selv å være. Jeg forstår bare ikke hvorfor? Jeg forstår at alle kan ha en dårlig dag og om man har mye motgang så har man ikke alltid overskudd til å være hyggelig. Jeg vet det, for jeg er ofte der selv. Men jeg prøver uansett å i det minste være høflig. Jeg er ikke ute etter å gjøre mitt til at andre får en dårlig dag.

Er man i en krangel med noen så er det naturlig å være hissig og engasjert, det må være lov. Men det er ikke nødvendig å være krass og ufin.

Dette høres veldig rosa-skyer-aktig ut men jeg ønsker så inderlig at vi skal ta bedre vare på hverandre og være gode forbilder for ungene. All mobbingen som er et kjempeproblem for samfunnet vårt, noen må ta ansvar. Og det er først og fremst vi som er foreldre og omsorgspersoner som skal ta det ansvaret.

Ungene lærer ingenting positivt av at voksne snakker nedlatende til barn.
Ungene lærer ingenting positivt av at de voksne snakker ufint til eller om andre voksne.

Vis riktig vei…

charlotteavseth_vi_maa_vise-riktig-vei

2 kommentarer til «Vi må vise riktig vei…..»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *