Kjære Mamma! I dag er dagen vi skal på TV…

Klokken er over 2 om natten men jeg får ikke sove… I dag, tirsdag 11. oktober kl 20 er nemlig tiden inne for vår episode av Kjære Mamma som vises  på TV2 Livsstil.

img_7500

Dette er første gang vi er med på norsk tv og jeg må si jeg grugleder meg. Jeg er rett og slett nesten redd og har alt for mange sommerfugler i magen. Jeg gruer meg til å se meg selv på tv og ikke minst til det å høre min egen stemme.

Jeg er spent på hva de har tatt med av alt som ble filmet, om jeg får frem det som betyr noe for meg.

Det jeg gleder meg til er å se ungene og hvordan familien vår ser ut fra utsiden.

Håper at jeg etter episoden føler at dette er noe vi kan være stolt av. Og at vi ble fremstilt som vi er. Ingenting var innøvd på noen som helst måte så det dere ser er reelt. Vel, barna fikk litt «drahjelp» under sine intervju. Jeg fikk selvfølgelig ikke være tilstede under de opptakene så jeg vet ikke nøyaktig hvordan det foregikk.

Filming av trenermamma:

img_3657

Her gjøres det klart for intervju av meg:

img_3665

Dette er fra innspilling/intervju i studio (Oslo):

img_5482

Jeg har fått noen spørsmål om hvorfor jeg valgte å være med på dette. Derfor vil jeg svare på det her. Jeg valgte å bli med først og fremst fordi jeg vil gi håp til dere som sliter med å bli gravide. Selv om vi har mange barn så har vi veldig mange år med ufrivillig barnløshet og ivf-behandling bak oss. Jeg vil at dette temaet skal komme godt nok frem i episoden, det var veldig viktig for meg.

En annen grunn til å bli med på Kjære Mamma er at jeg vil avvise fordommer enkelte har til de med mange barn. Det er en del som tror at det å ha en stor barneflokk er synonymt med kaos. Eller at barna ikke får nok oppmerksomhet og omsorg.

Men det er faktisk ikke slik at hjertet har rom for bare et begrenset antall barn. Dette er litt vanskelig å beskrive men det er nesten som at hjertet vokser litt for hvert barn og gir plass til flere og enda bedre plass til de som allerede er der. Jeg husker når jeg ventet barn nr to at jeg bekymret meg for om jeg kunne elske henne like høyt som jeg elsket vår førstefødte. Jeg kunne ikke forstå hvordan det kunne være mulig. Men når hun kom så var der akkurat like mye plass til henne og slik bare øker det på for hvert barn vi får.

For min del blir jeg som 7-barnsmor også bare mer og mer oppmerksom på hver av barna. Jeg føler et sterkt ansvar for at de ikke skal lide under mitt og Jan Henriks valg om å få mange barn. Og på samme måte som hjerterommet har økt for hvert barn har også kapasiteten som mor økt. Gradvis blir man mer rutinert, og man lærer seg å prioritere hva som virkelig betyr noe. Samtidig blir man flinkere til å luke bort det som ikke teller.

Om noe av dette kommer frem i episoden det vet jeg ikke. Men håper selvfølgelig det.

Kjære Mamma-episoden kan også ses på www.tv2sumo.no dersom du ikke får med deg kveldens episode, og vil se oss senere.

<a href=»http://blogglisten.no/blogg/charlotteavseth.no/»><img src=»http://blogglisten.no/img/blogglisten.png» alt=»Blogglisten» /></a><img height=»0″ border=»0″ width=»0″ alt=»hits» src=»http://hits.blogsoft.org/?eid=2507″ />

10 kommentarer til «Kjære Mamma! I dag er dagen vi skal på TV…»

  1. Eg og har sett på alarmen på mobilen i kveld. Håper at programmet blir rett framstilt og slik du sjølv opplever din kvardag. Det du skriver om moderhjertet som veks og blir større, kan eg som 5 barnsmor skrive under på! Akkurat slik opplever eg det også. Borna er vaksne og barnebarn har kome til, og hjertet veks og veks. Gler meg til i kveld og lykke til

  2. Så fint program. 🙂 Ble rørt til tårer, og synes du er ett flott forbilde Charlotte! Så ekte, rolig, og omsorgsfull dame du er. Herlige barn, og fornuftige ungdommer med gode verdier! Jeg gleder med til å følge dere videre på bloggen 🙂

  3. Dette klarte du veldig bra! Du er ikke bare ei elsket og flink mamma! I tillegg er du ei sjarmerende og tøff dame! Vi koste oss, både Jostein og jeg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *