Ikke akkurat en frihelg…

Denne uka har det ikke blitt tid til så mye skriving så jeg får ta en oppsummering her fra helgen. Det jeg husker i det minste.

Fredag var minstemann Kristian hos tannpleier for første gang. Det gikk helt strålende. En motivert liten kar gjorde det han fikk beskjed om og tennene såg bra ut. Han fikk velge seg en premie og valgte da selvfølgelig tannkrem, fornuftige gutten! Hehehe…

img_8715

Denne dagen tok jeg meg for første gang siden operasjonen en tur ut. Det vil si, jeg skulle en liten tur på kjøpesenter sammen med Jan Henrik som skulle hjelpe meg. Det var mange gode tilbud denne dagen som vi skulle benytte oss av til julegaver. Når vi har så mange barn er det helt nødvendig å tenke økonomisk og gode tilbud er kjærkomment.

Jeg har fortsatt en del smerter så derfor var tanken at jeg skulle være der en time eller to ved hjelp av JH. Men om morgen så viste det seg at han hadde fått en kraftig øyebetennelse. Da kunne ikke han bli med selvfølgelig. Tilfeldigvis hadde eldstejenta Sofie fri fra skolen denne fredagen og da kunne heldigvis hun bli med. Jeg hadde også med Josefine som var syk men på bedringens vei.

Den korte handleturen ble helt forferdelig fordi Jan kunne ikke hente oss som avtalt og vi måtte være der i flere timer. Vi fikk handlet det vi skulle men ellers satt vi for det meste på benker eller på kafé mens vi ventet. Jeg var helt utslitt når vi kom hjem og hadde sterke smerter. Angret noe voldsomt på at vi tok turen men hadde ting gått som planlagt så hadde det gått bra.

Denne kvelden skulle vise seg å bli enda verre. Josefine hadde kastet opp for noen dager siden men når vi satt og spiste middag kastet hun plutselig opp igjen, 48 timer ETTER forrige gang. Hun spydde utover halve kjøkkenet! Vi var jo sikker på at hun var ferdig men neida…. og verre skulle det bli…

For senere den kvelden begynte både Kristiane og Kristian å kaste opp også! Mange, mange ganger. Vi jobbet hele natten med å pleie, vaske, ta av sengeklær, dusje unger osv.

Og som om vi ikke hadde nok å styre med blåste trampolinen vår nesten over en av bilen utenfor huset. Denne hadde blåst avgårde tidligere den morgenen men vi hadde ikke rukket å ta den ned. Dermed måtte Jan Henrik ut kl 3 om natta for å løfte og feste en diger trampoline. Han fikk heldigvis hjelp av Aksel, Sofie sin kjærest.

Lørdagsmorgen var vi egentlig helt utslitt etter all spy-/trampolinejobbing og mangel på søvn. Men siden Sunniva skulle spille sin aller første håndballturnering måtte vi bare opp og avgårde. Storesøstrene skulle være hjemme og passe de tre minste som heldigvis hadde sluttet å spy.

Vi kunne ikke dra avgårde før vi var noenlunde sikre på det og fikk kjempedårlig tid. Noen få minutter før oppmøte kjørte vi avgårde i bilen som vi for tiden låner av min mor fordi vår egen bil har stått havarert i et par uker nå. Etter å ha kjørt i 5 min begynte oljelampen på denne bilen å lyse og da var det 2 minutter til oppmøte og fortsatt 10-15 å kjøre. Jeg trodde det skulle klikke totalt for meg på dette tidspunktet! Dermed hadde vi intet annet valg enn å spør min far om vi fikk låne bilen hans, kjøre dit og hente den før vi endelig kunne sette kursen mot kampen igjen.

Vi kom frem et par minutt etter kampstart. Utrolig dårlig oppkjøring for Sunniva som skulle spille sin aller første kamp…. Men, men…det er ikke alt man rår over. Det skal være sikkert og visst.

Et par minutter etter ankomst får Sunniva slippe til på banen. Hun har kun vært på tre treninger og vi var veldig spent på om hun forstod noe som helst av spillet. Det gjorde hun så absolutt og hun scoret til og med mål i sin første kamp. Ikke værst med den starten hun fikk.

img_8734

Det var forresten så imponerende hva alle disse små jentene og guttene fikk til på banen. Gleder oss til neste turnering.

Etter turnering dro vi hjem for å feire Kristian som fylte 3 år denne dagen. Stakkars lille gutten vår som hadde spydd hele natten før bursdagen sin. Ble ikke mye feiring denne dagen men vi gjorde så godt vi kunne og siden vi er såpass mange tror jeg han følte at han fikk et greit selskap og en del oppmerksomhet. Han fikk også gaver, is og kake. Riktignok kjøpekake men for han så er kake kake. Vi sang til han og han fikk blåse ut 3 lys. Så alt i alt tror jeg han hadde en ok bursdag.

img_8770

Heldigvis ble det ikke noe spying denne dagen og jeg rakk å vaske unna sengeklær og gulv etter kvelden og natten før. Johanne tok på seg oppgaven med middag og lager nydelige Enchiladas til oss.

img_8764

Natt til søndag sov vi godt alle sammen. Ingen mer oppkast. Vi var en liten tur i kirken på formiddag og hadde med de to som ikke hadde spydd på nærmere 48-timer. I kirken opptrådte barnekoret som JH er pianist for og som alle ungene våre så langt har vært medlem av, de fem eldste til nå.

Kristiane fikk for første gang synge solo og det gikk kjempefint. Dette vil hun nok gjøre flere ganger. For å være helt ærlig hadde vi ikke trodd hun kom til å gjennomføre dette foran en fullsatt kirke men hun overrasket oss og motbeviste vår skepsis. Vi hadde selvfølgelig ikke sagt noe til henne om dette. Vi motiverer men presser ikke. Vi er virkelig stolt over Kristiane som greidde dette.

img_8821

Sunniva var invitert i et bursdagsselskap i en turnhall og gledet seg stort til det. Siden hun ikke hadde antydning til kvalme, oppkast eller mageproblemer så trodde vi helt ærlig at hun ikke kom til å få noe denne runden. Men joda, hun kastet opp i bursdagsselskapet! Huff og huff. Dette er jo bare så utrolig trasig. Får bare inderlig håpe at ingen ble smittet men det er vel lite sannsynlig. Men hva gjør man når man har spysyke i hus? Sette hele familien i karantene i tilfelle?? Det går ikke. De som ikke har noen symptom må nesten la livet gå sin vante gang.

Ellers har dagen gått til mitt forskjellig, både kaos og kos. Vi fikk faktisk tatt oss tid til en koselig felles kveldsmat og tente det første adventslyset.

Men så begynte også Alida å kaste opp og nå er jeg fryktelig kvalm. Uæææh…jeg vil ikke! Er jo i tillegg ikke så mange dager siden operasjonen og er redd noe skal bli ødelagt.

Kan ikke noen finne opp en vaksine mot oppkastsyke ?? Please!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *