Høstferie

Denne uken har de 5 eldste barna høstferie. Det er et kjærkomment pust i bakken for både meg og barna.

Vi bruker ferien til å være sammen og til en del ryddeprosjekt. Mannen jobber som normalt, så det er vi hjemme som står for dette. Kjedelig men veldig godt å få mer orden. Blant annet har vi tatt et dypdykk i klesvasken. Det var mildt sagt svært nødvendig….

Har også ryddet og sortert «hobby-skapet» på kjøkkenet. I dettr skapet har vi massevis av puslespill, spill, tegnesaker, ark, perler, lim osv. Her finner ungene alltids noe de kan tuske med. Men det har fått litt for lite oppmerksomhet i det siste, så nå var det veldig nødvendig med rydding og sortering.

For et par dager siden var to av barna med bestefaren sin og dro poteter ut av «åkeren». Det var stor stas å få komme inn med en diger balje med poteter. Potetene dyrket de for noen måneder siden og dette er litt av resultatet. Jeg synes det er en verdifull læring hvordan maten blir til. At ikke alt kommer fra en pakke i butikken.

Jeg har mye mer jeg kunne gjort på dette området. Planene har jeg men det står igjen å gjennomføre. Vi har til nå dyrket poteter, gressløk og agurker. Ungene synes det er så givende å få plante og plukke egen mat. Etterhvert håper jeg å få til mer av dette.

IMG_9063

IMG_9060

Ellers må jeg vise dere at Sunniva i dag laget frokost, og serverte til sine storesøstre på sengen. Er ikke dette en fin start på dagen så vet ikke jeg ☺️

IMG_9075

Tror det hadde en god effekt også, for i dag fikk Sunniva hjelp av Alida til å rydde rommet. Balsam for mammahjertet når søskene er gode mot hverandre ❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *