Godt å være igang.

Ja i dag tidlig tok jeg meg tid til å begynne å pakke inn litt av årets julegaver. Jeg har en enorm jobb foran meg med innkjøp og innpakking. Hvert år har jeg som mål å være ferdig med julegavene innen november er ferdig. Dette fordi det er så utrolig mye som arrangeres i desember og for at vi skal ha bedre tid til det som er fint med førjulstiden.

img_8023

I år må jeg faktisk helst være ferdig innen midten av. november fordi skal jeg skal gjennom en operasjon. Etter denne operasjonen blir jeg nok litt redusert noen dager eller uker. Plutselig er desember her og da vil jeg slippe å fly rundt på kjøpesentere. Nei da er det mye bedre å være hjemme og tuske med julebakst og la ungene lage julepynt osv.

Det er dette som er målet men av erfaring vet jeg at desember kan være en fryktelig stressende måned og når julen kommer er jeg totalt utslitt slik at jeg ikke klarer å nyte julen skikkelig.

De årene jeg har vært ferdig med julegaver og penklær til ungene i oktober/november så har julen vært mye bedre.

Ellers har det i dag vært jobb hjemme, en oppvaskmaskin som sviktet, jobb noen timer på kontoret, to foreldresamtaler, to glemte treninger for de minste, en del kjøring og henting av unger og middag først til kvelds.

Spagetthi Bolognese stod på menyen i dag. De siste 20 årene har jeg laget pastaretter til middag på tirsdagene. Jeg rett og slett elsker pasta og kunne hatt det flere ganger i uka om det var opp til meg.

img_8025

img_7909

Nå holder jeg på med legging av de fire minste hvorav to er skikkelig mørkeredd for tiden. Det fører til at jeg må sitte ekstra lenge hos de før de sovner.

Selv om leggetiden kan være en prøvelse, spesielt med fire småbarn alene, så er dette den viktigste og fineste tiden av døgnet. Jeg bruker alltid å si noen fine ord til hvert av barna og gi masse klem og kos. Ofte får jeg høre fine ord tilbake og det er bare så herlig. Kristiane for eksempel bruker å si:

«God natt, du er verdens beste og snilleste mamma. Du er flink til å lage mat og til å passe på ungene dine. Du er hjertemammaen min. Jeg er glad i deg»

Må si jeg føler meg utrolig heldig når jeg får så mye kjærlighet.

img_7396

De siste to kveldene har jeg lagt meg i åttetiden om kvelden selv for jeg har vært så trett. Håper jeg klarer å holde meg våken i kveld for jeg trenger litt egentid. Trenger å sortere tanker og å slappe av litt. I morgen er det onsdag igjen og fridag på de to minste og da blir det nok mange sprell…

God kveld og god natt ☺️

8 kommentarer til «Godt å være igang.»

  1. Skal jammen følge ditt eksempel og gjøre mitt ytterste for å ha julegavene i boks innen November jeg også enig i at førjulstiden fort bare blir stress om man ikke ligger litt frempå.. flott blogg, Charlotte! Du er flink

  2. Hoi, blir svett av å lese om den morgonen din og varm i hjartet når eg les om kvelden.

    Lurt med fokus på å få unna julestresset tidleg. Sjølv bestiller eg mykje på nett og då må ein vere tidleg ute. Men desember og shopping er drepen for julestemninga for min del.

    1. Hehe, forstår du bli svett!

      Ja nettshopping er genialt. Jeg handler det meste på nett faktisk men selv om det er tidkrevende er det langt mer behagelig enn å tråkke rundt på kjøpesenter. Og ja, virkelig ødeleggende for julestemninga!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *