Godt å få skuta på rett kjøl etter ukas stormer

Jeg snakker om rydding og vasking.

Mandagene er rydde og vaskedag nr 1 for meg meg.

Etter en uke med masse aktiviteter, 9 personer som skal ut og inn, jobb, fotballtreninger, håndballtreninger, stallarbeid, møter, de eldste ungene skal passe de minste ungene. Etter en vanlig helg, der de fleste er hjemme mesteparten av tiden. Flere av ungene har kanskje hatt besøk. Vi har vært på et eller annet arrangement. Fort inn og ut dørene igjen og man ikke rekker å legge på plass ting der og da. Og når vi kommer hjem er det andre ting som må gjøres.

Noen av ungene har kanskje vært hjemme alene, mens resten av oss har vært ute.

Slikt blir det rot av, masse rot. For det skal kokkeleres må vite. Og noen vil benytte seg av å ha tv’en for seg selv og tar seg en filmkos i fred og ro. Og trenger man å rydde etter seg når ryddemonsteret er ute av huset…?

Klesvasken og oppvasken vokser raskere enn jeg kan klatre. Smuler, fruktskrotter og skittne strømper fordeler seg jevnt utover huset.

IMG_2104

IMG_2105

IMG_2106

IMG_2107

IMG_2109

Vi får ryddet sammen litt søndagskvelden men som oftes bare litt.

Så når alle er ut av huset mandags morgen, da har jeg 4 timer til å overvinne kaoset og til å gjøre huset anstendig igjen. Disse timene trengs altså…

IMG_0958
Et ryddig bord er et godt utgangspunkt for fem personer som snart skal gjøre lekser.

Noen av dere synes sikkert jeg er heldig som har noen timer på mandagen til å få ordnet hus i fred og ro. Men jeg lover dere, disse timene er de eneste jeg har alene hele uken og jeg må bruke de på husarbeid. Det er sårt tiltrengt, resten av uka er det fullt kjør.

IMG_0654
Så deilig å få ting på stell igjen 🙂
IMG_0957
Ryddig kjøkken gir meg mer krefter…

4 kommentarer til «Godt å få skuta på rett kjøl etter ukas stormer»

  1. Mandagen er min favorittdag 🙂 Litt roligare etter ei helg med full fart som regel, og mandagen er da eg og finn att huset 🙂 å da kan ein gå laus på ei ny veke 🙂 Ha ei fin veke til deg å dine 🙂

    1. Hei. Så hyggelig at du likte den. Kan jeg spør hvilken vegg det er snakk om, den grønne eller grå? Så skal jeg se om jeg husker navnet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *