Morgenkaos

Her startet dagen mer eller mindre med at de fire minste gikk ned for å se på tv. Jeg tenkte dette skulle gi meg noen etterlengtede minutter til å ligge å slappe av litt i senga etter en natt med lite søvn. Dette på grunn av en liten gutt med ørebetennelse.

Men den gang ei!

Omtrent det første som skjer når de kommer ned er at det oppstår en krangel mellom to av jentene. Ikke uventet akkurat. Men det fører til en masse hyling og grining så da må jeg bare hoppe ut av senga for å redde situasjonen.

Jeg løper ned trappa for se hva som foregår. Det første som møter meg er synet av et kjøkkenbord med sjokomelk som renner utover, ned på gulvet, over et par stoler og videre. De har ikke lov til å ta sjokomelk…

Her ryker alt som heter pedagogikk og jeg flyr i flint….ups.

Trøtt, sint og forholdsvis lettkledd står jeg på alle fire og vasker sjokomelk av møbler og av et allerede nyvasket gulv lenge før hanen galer. Er det rart man føler et visst sinne der og da? Selv om jeg ler av det nå i ettertid 😉

Det ble ingen ekstra minutter i senga. Men jeg har fått vasket og ryddet etter morgenens kaos. Ungene har fått en beklagelse fra morens frustrasjons-utbrudd og morgengrøten er på plass i de små magene.

IMG_0702

Nå venter nok en dag med en del oppgaver men heldigvis er biltur en del av planen i dag. Da får jeg slappe av et par timer og jeg får tid til å snakke med min kjære i noenlunde fred og ro uten å måtte bekymre meg for hva de minste finner på av sprell.

Som nå, de har tatt en masse leker og fylt en sprinkelseng. De har det veldig gøy og det er kjempebra at de leker sammen.

IMG_0707

Men det kan være stressende også. Regner med alle som har barn tett i alder eller jobber med barn vet at de kan være svært oppfinnsomme sammen. Og de kan lage kaos ut av ingenting på kort tid. Det var visst ikke bare leker de hadde tatt i senga men masse klær og muffins også…

IMG_0708

Da gjør det godt med et par timers «timout» for mor i bilen så jeg kan ladde opp litt 🙂

Nå må jeg skynde meg å få de to minste klar før Bestefar kommer og henter de. Han skal ha de med seg på søndagsskolen. Det er så koselig at han vil ha de med seg. Et godt forhold til besteforeldre er gull verdt!

God søndag alle!

 

2 kommentarer til «Morgenkaos»

  1. Hei Charlotte. Du gjør en flott jobb, synes jeg! Vi har fem, på 12-10-9-7 og nesten 2. Våre eldste er mye selvhjulpne, og de er kjempeflinke til å hjelpe med minstemann. Du forteller om en biltur, hvordan fungerer det? Er det en ting som hele familien setter pris på?

    1. Hei Ellen! Takk for hyggelige ord. Og så bra at de elsdte hjelper til mye med den minste. De eldste her hjelper også mye til, det er med på å få ting til å gå rundt. I tillegg er det bra at de små og store er involvert i hverandre for å styrke samholdet. Samtidig må jeg passe på å ikke gi de for mye ansvar for de små. Da kan det lett bikke over til et slit og det virker mot sin hensikt. Som med det meste annet så er dette noe som må balanseres.
      Ang biltur. Dette er noe som først og fremst er mitt behov. Den ene gangen i uken hvor mitt behov blir prioritert. Dette er noe de alle har vokst opp med siden fødselen så det er en del av hverdagen vår, dvs søndagen. Barna får velge selv om de vil være med eller ikke og det varierer litt fra gang til gang. Som oftes vil de tre minste være med og de elsker biltur. Og som oftes er en eller to av de største med. Vi koser oss og prater mye sammen, kjøper is, ser på ting osv. Om sommeren bruker vi å kjøre til steder hvor vi kan finne på noe sammen i samme slengen. Jeg får samlet krefter og det er en fin måte å ladde opp til uken som venter. Anbefales. Men kun om dere har barn som liker å sitte i bil 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *