Har ikke glemt dere…kjære lesere.

Beklager lite blogging i det siste.

Vi har hatt enda mer sykdom. De fire minste har vært syke og de to minste har hatt Skarlagensfeber, på helt ulik måte. Minstemann hadde et døgn med svak feber. Ikke noe vi tenkte særlig over egentlig. Han har vært hes i stemmen og litt ru i kinnene. Dette trodde jeg var noe annet.

Josefine fikk høy feber, vondt i magen, masse utslett, knallrød tunge og hvitt belegg på mandlene. Veldig tydelige symptom med andre ord. Derfor tok jeg med henne til lege slik at hun kunne få en antibiotikakur. Skarlagensfeber er ufarlig så lenge man får behandling men ubehandlet kan det få fatale følger.

img_8971

Når jeg var hos legen nevnte jeg til han de symptomene som Kristian hadde. Og jeg sa at siden Josefine har fått påvist Skarlagensfeber blir jeg bekymret for om Kristian har det samme, bare med veldig a-typiske symptomer. Legen sa at jeg kunne komme tilbake og ta med Kristian slik at han kunne få en sjekk. Det gjorde jeg og det viste seg at Kristian også hadde Skarlagensfeber. Jeg er veldig glad for at det ble fanget opp.

Ellers har det vært en del baking og juleforberedelser her i det siste mens storjentene stort sett leser til en drøss med tentamener.

I forgårsgårs bakte jeg lussekatter som jeg alltid gjør 12. eller 13. desember. Dette er noe både små og store gleder seg over hvert eneste år 🙂

Jeg lager store mengder for at vi skal ha de noen dager. For det går jammen unna med spisingen av Lussekatter i vår familie.

Her er bakebøtta mi, må bruke det til å blande deigen i da det ikke holder med stor bakebolle….hehe….

img_9012

img_9028

img_9043

Har laget litt julegodt også og mer skal det bli. Men begynte med det enkleste av det enkle, marsipankuler med valnøttkjerner. Enkelt men veldig godt.

img_9033

img_9034

På søndag stekte jeg krumkaker men det var vanskelig å få stekt opp nok mens alle var hjemme. De stod stort sett rundt meg å spurte pent om å få smake og det var vanskelig å si nei. Men etterhvert ble de mette og jeg fikk fylt opp en boks. Jeg lager de litt små slik at de er enklere å spise for småbarna og for at det skal bli litt mindre rot 😉

Her kommer bilde av mine mini-krumkaker.

Det var også stor hjelp i at Jan Henrik tok med seg de fire minste en tur ut i skogen som vi har bak huset. En bitteliten skog men nok til at det er spennende for ungene. For at det skulle være ekstra gøy så fikk de en oppgave og det var å samle ting fra skogen som jeg kunne bruke til juledekorasjon. Sunniva skrev liste for å være sikker på at de husket alt 🙂

img_9006

Jeg synes det pynter slik opp med furu, kongler og mose. I tillegg dufter det godt! For ikke å snakke om hvor verdifullt det er for ungene at de er en viktig del av dette.

img_9035

img_9050

img_9051

img_9053

Laget også Kokosmakroner, mannens favoritt. Disse laget jeg alt for få av så må lage en porsjon eller to til.

img_8954

Oppskrift på seige kokosmakroner:

4 eggehviter
200 g kokos
200 g melis

•Bland alt i en gryte med tykk bunn.
•Varm opp under stadig oppvarming til massen blir en seig deig. Dette tar omtrent 8 min.
•NB: massen skal ikke kokes opp.
•Stekes på 200 grader midt i ovnen i 10-15 min til de er gyllen i fargen.
•Avkjøles på rist.

Godt å ha fått gjort litt juleforberedelser. Men dette er ikke noe jeg stresser med. Ungene vil heller ha en mamma som kan lage gode juleminner enn en stresset, utslitt mamma som har absolutt alt på stell.

Her er mer hjemmelaget julepynt som ungene har laget opp gjennom årene:

img_9052

img_9054

img_9055

Jeg vil avslutte dagens blogginnlegg med å minne alle på hva som virkelig teller når alt kommer til alt. Ta vare på de du har rundt deg og husk å sett pris på hver dag dere har sammen.

Jeg fikk dette lille hjertet på jobb i går når Kristiane var med meg. Det varmer langt inn i hjerterota at noen tar seg tid til å tegne, klippe ut og gi meg dette. Det skal altså veldig lite til å vise andre at du bryr deg.

img_9047

2 kommentarer til «Har ikke glemt dere…kjære lesere.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *