Familien Avseth

For å komme i gang starter jeg denne bloggen med å presentere familien min som jeg er så stolt av. Da blir dere bedre kjent med oss med en gang. Begynner med ungene:

img_4673-e1475400743992-775

Kristian Henrik som snart er 3 år. Han er den eneste gutten og har altså seks storesøstre. Stakkars fyr tenker du kanskje? Det kan ha noen ulemper med mye drama men helt klart også noen fordeler. Han får blant annet veldig mye omsorg.

Kristian er en glad liten gutt som elsker fotball, traktorer, motorsykler og egentlig alt med hjul og motor. Kristian begynte i barnehage i august og trives godt med det. Noe av det minstemann liker aller best er å bli med bestefaren sin på fotballkamper, på båttur og hjelpe til med arbeid.

Men Kristian er også en skikkelig kosegutt som liker seg på mammas fang, heldigvis.

————————–

img_3949

Josefine Cesilie er 4 år og er ei smart og aktiv lita tulle. Hun har alltid vært høyt og lavt og ganske fantete men i det siste har hun roet seg veldig og er lillebrors beste lekevenn. Hun er ekstremt mammadalt og skal helst være hos meg hele tiden og jeg er den som skal gjøre alt med henne. Selv om hun er kjempeglad i pappaen sin også selvfølgelig!

Josefine er en kløpper på puslespill og elsker å bake, liker best uteaktiviteter og være med venner. Men aller, aller mest liker hun hester.

————————–

Kristiane Isabella har akkurat fylt 6 år og er uten tvil den som skaper mest liv i denne familien. Hun er en solstråle av de sjeldne og er bare så utrolig full av omsorg og glede. Hun har en rungende latter som får liv i gamle gråsteiner. Hun er også vår lille pedagog.

Kristiane er  en svært aktiv jente som elsker å slå hjul, spagat, hoppe og springe. Faktisk så bobler denne jenta så mye at det kan bli for mye av det gode for enkelte og da blir hun lett lei seg også. Men hun  kommer over det med det samme og setter igang sin fantastiske latter til glede for alle.

————————–

img_3627

Sunniva Kristin er 7 år og er vårt prøverørsbarn. Hun ble laget ved hjelp av ivf da jeg ikke ble gravid på naturlig vis. Det tok nesten 4 år og to ivf forsøk til før hun endelig kom til oss. Sunniva er familiens «aktivist». Hun er vegeterianer i den grad at hun ikke spiser kjøtt fordi hun ikke ønsker at dyr skal bli avlivet for at vi skal få mat. Dette har hun holdt på med i over et år og er utrolig viljesterk. Hun er også for å ta vare på alt som lever, alt som er gammel selv om det er ødelagt, ta vare på jorden osv.

Sunniva er også veldig interessert i hvordan kroppen fungerer og virker som hun forstår mye allerede. Helt siden hun var 4 år har hun sagt hun vil bli lege og det vil hun fortsatt, eller muligens kirurg (!). Sunniva er en meget oppegående jente og veldig smart så jeg tviler ikke på at hun får det til selv om det er litt tidlig å si 😉 Hun har også sterke kunstneriske evner og i tillegg en racer til å score mål på fotballbanen.

————————–

img_5136

Alida Josefine er 13 år. Bonusbarnet vært som jeg kaller henne. For etter mange års prøving for å få første barnet og noen måneder med andre barnet så ble Alida unnfanget bare 3-4 mnd etter Johanne ble født. Så det var virkelig en bonus! Alida er en jente som har mye kjærlighet å gi og som alltid er en god venn. Hun er den som plutselig kan ha ryddet kjøkkenet eller som kommer med mat og drikke, samt en lapp med kjærlige ord til meg når jeg har hatt en dårlig dag eller er syk. Det skjer ikke så ofte men det er til stor glede når hun slår til.

Jeg regner med at Alida kommer til å jobbe med barn og ungdom. Hun liker å sørge for at andre har det bra. En nydelig egenskap som jeg håper hun får brukt på riktig måte.

Alida er også veldig interessert i mote, sminke og fotball. Flink på skolen er hun også.

————————–

img_7156

Johanne Eirin er 14 år og er som Kristiane veldig sprudlende og en solstråle. Johanne er hestejenta vår og har siden hun var 10 år hatt ansvar for islandshesten vår Leiknir. Hun har deltatt på flere stevner og gjort det veldig bra når hun var med i barneklassen. Hun ble til og med valgt ut til å reprensentere Vestnes Islandshestforening under NM i 2015. Her fikk hun og Leiknir strålende resultater og hevdet seg absolutt.

Det siste året har hun desverre ikke hatt ressurrser til å satse på konkurranse med hest så da har hun tatt opp igjen interessen for fotball. Hun er en turbo på fotballbanen med knallharde skudd. Hun er igrunn en generelt svært atletisk jente som trener mye og som løper fra de andre på fjellet.

Hun liker ikke å stikke seg frem men trives svært godt ilag med sine gode venninner. Hun gjør det veldig bra på skolen. Johanne sin store drøm er å jobbe med hest men ønsker også å bli lege, evt sykepleier.

————————–


img_7157

Sofie Charlotte er 16 år og vår førstefødte. Sofie er ei jente som tar skole og utdanning mer seriøst enn gjennomsnittet. Hun jobber hardt og har fått gode resultater. Hun begynte nylig på videregående skole på Studiespesialisering Internasjonal. Her er nivået høyt og hun må prioritere mye tid til skolearbeid. Hun har svært høye krav til selg selv i alt hun gjør og gjør ikke noe uten hun kan gjøre det skikkelig.

Vi er selvfølgelig veldig glad for at hun har så høy arbeidsmoral men vi må passe på slik at hun har det gøy også og at hun ikke må prestere 100% for å gjøre oss stolt.

Ellers er Sofie en jente som elsker å synge og jeg må bare si at hun synger virkelig nydelig! Håper hun etterhvert får tid til å satse mer på musikk slik at jeg får høre henne oftere. Sofie er også fotballjente og har funnet seg en flott og god kjæreste.

Heisann!
Jeg er Charlotte Avseth, 39 år og mamma til 7 barn. Jeg er gift med Jan Henrik Avseth (46) som jeg møtte når jeg var kun 14 år. På grunn av aldersforskjellen var dette forbudt kjærlighet, noe som gjorde livet utrolig vanskelig noen år. Men det ble altså oss to og vil holder sammen 25 år etter. Sterk kjærlighet i motgang og medgang, i gode og onde dager… Vi har sammen denne flokken på 7 herlige unger og bloggen kommer først og fremst til å handle om hvordan livet med mange barn er og betraktninger rundt forskjellige problemstillinger.

I tillegg til mammarollen er jeg fotballtrener, vi har en islandshest, en katt, jeg elsker å bake og jeg er veldig interessert i barneklær. Jeg er også interessert i interiør men det blir ikke så mye tid til å dyrke akkurat den interessen. Dette blir altså ikke noe interiørblogg, er du ute etter det må du bare søke videre etter en annen blogg 😉 Jeg er ny i bloggverden men føler tiden er inne for å ta steget fra Facebook-statuser til blogging.

Jeg har fått veldig mange forespørsler om å starte blogg men har vegret meg for det noen år av ulike grunner, blant annet om jeg klarer å lage en interessant blogg samtidig som jeg skal verne om privatlivet til ungene til en viss grad. Og så er det dette med at tiden skal strekke til. Det er jo utfordrende nok fra før. Men nå hopper jeg ut i det og prøver meg frem!

Håper du finner glede, støtte og inspirasjon i bloggen min!

Kjærlig hilsen Charlotte

PS: flere innlegg om du trykker på MENY øverst på siden.

4 kommentarer til «Familien Avseth»

  1. Hei Charlotte. Jeg syns du er flink jeg. Jeg har alltid beundret deg og det du har fått til i den flotte og nydelige familien din Dette blir koselig lesing fremover
    Klem til deg

  2. Inspirerende og rørende å lese. Takk for at du deler med oss, Charlotte. En hærlig gjeng. Syns jeg hører latteren når du beskriver.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *