Endelig litt tid til blogging.

Beklager at jeg ikke har fått oppdatert bloggen siste uken. Selv om det har vært en fotballfri uke så har det vært vanskelig å få tiden til å strekke til. Skjønner virkelig ikke hvordan jeg får det til å gå opp med treninger og kamper i tillegg…hehehe.

Uken har som sagt vært hektisk. Det er mange grunner til det men nok en gang blant annet pga div avtaler med helsevesenet, for både store og små. Når vi er mange så blir dette naturlig nok oftere enn folk generelt. Spesielt dersom det er tilstander som krever oppfølging. Akkurat nå er det jeg, en av storejentene og Josefine som trenger oppfølging.

For noen dager siden var vi hos øyelege med Josefine. Det viser seg at hun er langsynt og trenger briller. Vi har ikke merket så veldig mye til at hun kan ha synsproblemer men noen få signal har der vært.

Etter at jeg googlet og leste om langsynte barn så var det som om veldig mange puslespillbrikker falt på plass.

Helt siden Josefine var rundt et år har hun vært ekstremt aktiv og utagerende. I såpass stor grad at før hun skulle begynne i barnehagen når hun var 2,5 år, så tok vi et møte med ledelsen for «advare» om at hun kunne skade og skremme de andre barna. Heldigvis gikk det stort sett greit.

Hun hadde også hatt problemer med hørselen og fikk satt dren i ørene når hun var bare 1,5 år gammel. Dette fikk hun etter hele 9 antibiotika kurer i en periode på 10 måneder… En grusom tid for oss alle i familien men selvfølgelig verst for lille Josefine. Dette kommer ikke inn under det at hun er langsynt men det hører med til historien hennes.

For pga språkproblemer og utagerende oppførsel hadde hun spesialpedagog første tiden i barnehagen. Da fikk vi etterhvert avkreftet mistanken som svirret ang ADHD som vi og PPT var inne på at hun kunne ha. Heldigvis.

Men nå når jeg leste om langsynte barn så finner jeg ut at barn som er langsynte er urolige, grinete og umulige. Dette for å få ut spenningen og uroen i kroppen ved å hele tiden måtte anstrenge øynene.

Dermed fikk vi forklaringen på hvorfor hun har vært så ekstremt aktiv og utagerende. Det var ikke ADHD men rett og slett problemer med synet. Det skal sies at hun har roet seg en del siste året men det er nok fordi hun har levd såpass lenge med synsvansker at hun har funnet metoder for å kompensere.

Stakkars lille jenta vår, jeg får så vondt av å tenke på hvor sliten og anstrengt hun har vært. Er glad for at det ble fanget opp nå. For jeg leser at dersom barn som har synsproblemer ikke får behandling før de er 7 år, kan få varige synsskader. Og tenk å slite med dette i mange år før man får hjelp.

Josefine er helt i ekstase over å ha fått briller. Nå må vi bare håpe at hun fortsetter å ville bruke de. Men vil tro hun har det mye bedre med brillene sine, det kan virke slik ❤️

img_7943

Nå er det dusjing og hårvask av 4 små som står for tur. Deretter skal hår ordnes og kle skal letes frem. Finner jeg strømper til alle i dag mon tro? For strømper er noe jeg sliter med å vaske fort nok her i huset. Vi er altså 9 personer som bruker 2 strømper hver daglig, totalt 18 strømper daglig. I løpet av en uke blir det 126 strømper… Og så blir det noen ekstra skift pga gym og trening så jeg regner med det faktisk er nærmere 200 strømper som skal vaskes og pares i løpet av en uke. Er det egentlig rart jeg sliter med å vaske og håndtere disse raskt nok? 😉

Bukser, gensere osv er slikt som kan brukes et par-tre ganger før det vaskes, til de 5 største barna og oss voksne. Men strømper og undertøy skiftes daglig av alle.

img_7950

Mens jeg jobber på vaskerommet pusler barna nede. Jeg er alltid spent på hva som venter meg når jeg kommer ned… Det kan være mye søl og gris utover men i dag var det heldigvis av typen positivt rot møtte meg:

img_7952

Til og med laget skilt. Sikkert for at de frykter jeg skal rydde det vekk med en gang, haha! 😂

Vel dette får stå noen timer til for nå skal vi en tur på butikken. Det er svært sjeldent at jeg får med meg Jan på handletur så nå er jeg skikkelig glad! Ikke så mye som skal til for å glede meg med andre ord 😉

En annen som er glad i dag er Kristiane som endelig ble trukket ut til å ha med klassebamsen «Elly» hjem ☺️

img_7938

3 kommentarer til «Endelig litt tid til blogging.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *