Artikkel hos NRK M&R, barnefri, bursdag, Minijugend, Mestrenes mester og nytt skole-/barnehageår

MYE SOM SKJER HER FOR TIDEN

Forrige uke deltok Sunniva på noe som heter Mestrenes mester for barn, i Ålesund. Dette er arrangert av en gruppe Fysioteraupeter der barna får oppleve utfordringer, oppgaver og mestring gjennom ulike aktiviteter. Sunniva hadde flotte dager og fikk lære mye.

IMG_8257

IMG_8335

IMG_8255

EN GOD SOLDAT HVILER NÅR H*N KAN

Helgen som var, var mildt sagt veldig forskjellig fra de fleste andre dager og helger. Vi har hatt mye barnepass, til og med nesten et døgn uten småbarn.

Det døgnet ble rett og slett brukt til å sløve på sofaen og i senga. Vi brukte disse timene til å hvile, hvile, spise, hvile og hvile.

IMG_8030

Perfekt oppladning til hverdagen!

Jeg skrev for noen dager siden om ei som har kommet inn i livet mitt igjen, og hun og mannen har tatt rollen som reserve-besteforeldre. Josefine har fått reise på hyttetur med disse herlige folkene og hunden deres.

IMG_8268

IMG_8288

Josefine har hatt en drømme-helg!

MINIJUGEND

På lørdagen var vi på en festival som heter Minijugend. Det er en barneutgave av en større festival som heter Jugendfest. Denne har vært arrangert i Ålesund i flere år, men i år var det premiere for Minijugend. Enorme mengder folk samlet for å se og høre på blant annet Marcus og Martinus. En herlig dag for store og små. Regner med dette blir nok en tradisjon så det er bare å ta turen neste år 🙂

IMG_8283

Når vi kom hjem ut på ettermiddagen, ringte min far og ville ha med seg Sunniva, Kristiane og Kristian på hyttetur i Sykkylven. Der har de plukket masse blåbær, kost seg foran peisen, lekt med mine gamle leker og ikke minst ute i naturen. Mange fine opplevelser med bestefaren sin!

BURSDAGSBARN OG FAMILIETID

Vi har også hatt bursdagsbarn i helga. Alida ble 14 år på søndag! Hurra for gode, gullet vårt ❤️Dagen ble feiret svært rolig med sine foreldre og kun én av søstrene på restaurant. Dette pga alle var på hyttetur… Alida synes det var litt stusselig og det forstår jeg godt når man er vant til å ha mye liv og røre rundt seg. Man savner det ikke før man får oppleve det motsatte.

Men ut på kvelden var alle samlet igjen og vi feiret med kake, sang, stjerneskudd og pakker. Etter et døgn med bare 3 av 9 personer hjemme, så merket vi hvor mye lunere og bedre det er for oss å være mange. Det er fantastisk godt å få noen timer fri, men det er virkelig godt å kjenne hvor mye glede vi faktisk har av hverandre også.

NYTT BARNEHAGE OG SKOLEÅR

I går var det skole og barnehagestart for alle barna. I år hadde vi ingen som hverken skulle begynne for første gang eller som skulle begynne på ny skole. I motsetning til i fjor da hadde vi intet mindre enn én som skulle begynne i barnehage, ei som skulle på ny avdeling i barnehagen, ei som skulle begynne i 1. klasse, ei som skulle begynne på ungdomsskolen og ei som skulle begynne på videregående. Altså 5 av 7 som tok et stort steg ut i livet.

INTERVJU MED NRK M&R

Det å skulle begynne på et nytt skoleår eller nytt barnehageår medfører gjerne at mye må skaffes av klær og utstyr. Jeg ble for noen dager siden intervjuet av NRK Møre og Romsdal ang dette. Interjvuet ble sendt på radio men de laget samtidig en reportasje om emnet her hjemme hos oss. Dere kan lese dette her: https://www.nrk.no/mr/slik-far-du-kontroll-pa-klaer-og-utstyr-til-skolestart-1.13641715

IMG_8200

Jeg hadde tenkt å lage et innlegg her på bloggen, men siden det finnes en reportasje så blir det med det i år. Still gjerne spørsmål om det er mer dere vil vite, jeg skal svare så godt jeg kan 🙂

FOTBALL

Vi er også i gang for fullt med fotballtreninger. Så nå gjelder det å holde stø kurs for å både huske og for å få tid til alt 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *