Å føle seg utilstrekkelig.

Enkelte dager føler jeg meg virkelig utilstrekkelig som mamma. Det kan blant annet være på grunn av at jeg føler jeg skulle vært flinkere til å ta med meg barna ut i naturen. Hver dag ser jeg bilder legges ut på sosiale medier fra fjellturer, skogsturer, teltturer osv. Da river den vonde samvittighetskloa i meg, hardt.

Jeg føler meg utilstrekkelig for at vi alt for sjelden tar med ungene på slike aktiviteter. Når de tre eldste var små var jeg og vi veldig ofte på turer i naturen. Men de siste årene har det vært ekstremt mye jobbing på Jan Henrik og da er jeg i perioder veldig mye alene med barna. Det å ha ansvaret for 7 barn er rett og slett krevende. Givende men krevende. Jeg må innrømme at jeg til tider er så sliten at jeg ikke orker tanken på utflukt. Det at jeg sliter med store smerter i en hofte og et kne gjør ikke saken noe enklere.

Så kjære barna mine: Håper dere som voksne kan tilgi oss for at vi ikke var flinke nok til å ta dere med ut i naturen.Dere føler ikke noe savn nå men kanskje en gang så tenker dere at dette var dårlig av oss. Håper likevel at all tid vi tilbringer på annet vis gjør at dere totalt sett setter pris på hvordan vi tok oss av dere, tross mangel på tid i naturen.

img_2138

En annen ting som gjør at jeg føler meg utilstrekkelig er når jeg er alene om å legge alle de fire minste. Enkelte kvelder tar dette såpass lang tid at de tre eldste har lagt seg før jeg er ferdig. Slike kvelder er harde for mammahjertet som allerede er fullt av dårlig samvittighet.

For vi mødre er ekstreme på å ha dårlig samvittighet. Regner med flere kjenner seg igjen i det? Men hvorfor har vi denne dårlige samvittigheten for barna våre? Jeg tviler på at det er fordi vi føler vi gjør en dårlig jobb, for innerst inne vet de fleste at de er en god mamma. Jeg tror det handler om dette sterke morsinstinktet som gjør at vi alltid går med en frykt for at barna våre ikke skal ha det godt og at vi alltid ønsker det beste for barna våre.

Som så mange andre bør jeg nok bli flinkere til å fokusere på alt jeg får til og alt jeg gjør for og med barna, fremfor å fokusere på alt jeg ikke får til.

img_4009

img_5013

2 kommentarer til «Å føle seg utilstrekkelig.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *