40-års eventyret

Så var man blitt 40 år da…

IMG_6414
Meg på min første bursdag…

Jeg har egentlig gruet meg veldig til det. Ikke fordi jeg synes 40-åringer er gamle. Men for meg som føler meg som 25 (nei jeg ser ikke ut som jeg er det), så er det rett og slett vanskelig å forholde seg til at jeg har blitt «hele» 40. Jeg føler meg ikke helt som en av de voksne.

Det er utrolig mange som sier til meg at 40-årene er livets beste tid. Og det tviler jeg ikke på at det er for mange. Ungene begynner å bli store og selvhjulpne. Man har litt mindre gjeld etter å ha betalt på huslån en stund. Og med romsligere økonomi så er det noen stressfaktorer mindre, det er ikke til å komme fra for de fleste av oss uansett hvilke verdier en har.

Man har gjerne funnet sin plass i venneflokken. Man har tid og råd til å reise mer, både med og uten barn. Man har mer tid og overskudd til å date sin kjære.

Kanskje har man også fått hvilt seg litt etter småbarnslivet og funnet overskudd til å begynne å holde seg i bedre fysisk form. Man er mest sannsynlig ferdig med å ha konfirmanter.

Man er trygg på seg selv og sine meninger. Man vet å konsentrere seg om ting som virkelig betyr noe. Man har funnet roen og er mer harmonisk.

Så det må jo egentlig være topp å nå 40-årene!

Men det er ikke helt slik for meg. Jeg har fremdeles små barn og jeg ønsker meg forsåvidt flere. Men fornuften taler for første gang imot det. Så jeg må innfinne meg med at min tid som gravid/fødende/ammende/superkvinne er over.

IMG_6413
Her er jeg lettet over at min femte fødsel var over og at vi hadde fått nok et kjærlighetsbarn <3

Vi har ikke noe nedbetalt huslån, ikke noe spesielt med hverken tid eller penger til reising og dating. Jeg har ikke funnet min plass i venneflokken, jeg er ikke i bedre fysisk form og jeg har ikke fått hvilt meg. Vi har fremdeles 5 konfirmasjoner igjen…

Det meste av dette er på grunn av egne valg, så det er ikke ment som klaging. Jeg kunne gitt meg etter de tre første barna og hatt det som de fleste andre 40-åringer. Men for meg så hadde det blitt feil. Og da sier jeg ikke at alle andre gjør feil, jeg sier bare hvordan det er for meg.

IMG_6412
Meg som 14-åring, på den tiden drømte jeg om en slik familie jeg har fått.

Ja jeg er sliten og burde gå inn i 40-årene med mindre stress i vente. Med viten om at vi snart ikke skal gå gjennom en drøss med nye år med lekser og fau-møter. Innsamling til klasseturer 5-6 ganger til, over flere år. At det snart var slutt på sommeravslutninger, juleforestillinger, dugnader og så videre. Men slik er det ikke, tvert imot.

Likevel, jeg er så vanvittig glad for at jeg fremdeles har små barn, som hver eneste dag lærer meg å sette pris på de grunnleggende og viktige tingene i livet.

IMG_6415

Jeg nyter fremdeles tassende små skritt over gulvet.

Jeg er så vanvittig glad for at jeg fremdeles våkner av et kyss på kinnet av en liten barnemunn og ord som: «du er verdens beste mamma».

Det er så godt at en liten kropp søker min trygghet og varme når natta blir skummel.

Jeg gleder meg stort over at jeg (som en 40 år gammel 25-åring), har mange år fremfor meg med å glede små mennesker. Å oppleve at de jubler villt av å få en slush til 20 kroner. Å bli hoppende glad for at de får ha en venn på besøk. Og ikke minst at de kommer løpende mot meg med en klem og jubelrop, når jeg henter i barnehagen eller når jeg kommer hjem etter en tur på butikken.

Det er stort å fremdeles etter 17 år være heltinne og en av de viktigste i livet til noen.

Dette slipper jeg å savne på en stund. Jeg har kanskje ikke så mye egentid og penger. Og jeg føler meg ofte tygget og spyttet ut, men jeg er nå en 40-åring som fremdeles får nyte tiden der ungene er små. Og det er jeg takknemlig og glad for.

Nå høres det kanskje ut som jeg kun setter pris på å ha små barn. Men slik er det overhodet ikke. Det er mildt sagt utrolig spennende og givende å være mor til tenåringer. Midt inni alle nye problemstillinger og krav, så vokser det frem unge damer som beriker livet mitt på så mange måter. Og disse trenger meg også fortsatt. Men dette har jeg skrevet en del om før og kommer sikkert til å skrive en del om senere 😉

Selve feiringen av dagen ble forresten fantastisk. Jeg fikk frokost, blomster, gode ord og flotte gaver av familien min og noen venner.

Litt senere på dagen samlet vi mine søsken, foreldre, tantebarn, mann og barn/svigersønn på en restaurant og spiste et godt måltid.

IMG_6416

IMG_6417

Jeg ble til og med veldig overrasket…

For når vi skulle hjem etter restaurant besøket så spurte jeg Jan Henrik om hvor han hadde parkert. «Her» sa han, og pekte mot noen biler som stod parkert foran oss. Men jeg såg ikke bilen vår. «Du og jeg skal ikke hjem, vi skal videre….» Så viste han meg en ny flott Mercedes som han hadde fått lånt av svogeren min, og fortalte meg at vi skulle til Kristiansund og overnatte på hotell! Jan Henrik hadde ordnet med barnepass slik at jeg fikk slappe av et helt døgn.

Jeg ble så overveldet at jeg begynte å grine!

Og for en luksus å sitte i en ny, ren bil! Ganske avslappende det også skal jeg si dere 😉 Ikke helt det jeg er vant til.

Etter at det verste av den dårlige samvittigheten for å reise fra ungene hadde lagt seg, så begynte jeg å senke skuldrene og kjenne hvor godt det gjorde for både krop og sjel å gjøre dette. Kjente hvor skuldrene sank mer og mer for hvert minutt.

Når vi kom til Kristiansund, sjekket vi inn på hotell hvor Jan Henrik hadde ordnet med en flott rosebukett som jeg fikk på rommet.
På kvelden gikk vi på restaurant og spiste en nydelig middag.

IMG_6374
Ankomst hotellet i ny, flott bil 🙂
IMG_6386
Roser og utsikt på rommet.

Neste dag, etter frokost, så kjørte vi hjemover. Men vi tok ikke raskeste veien hjem. Min kjære mor var så snill og ryddet hjemme hos oss før vi kom hjem. Så jeg fikk virkelig hvile og nyte bursdagen min. Foreløpig er det helt greit å fylle 40 🙂

IMG_6411

IMG_6410

2 kommentarer til «40-års eventyret»

    1. Så fint det var å komme inn på bloggen og lese denne meldingen ❤️ Tusen takk! Jeg setter i gang igjen nå og det står stort sett bra til med oss.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *