17. mai feiringen vår

Og da var feiringen av nasjonaldagen over for vår del. Vi har hatt en nydelig dag på hjemplassen vår Giske.

En av tradisjonene våre på nasjonaldagen er frokost med litt høytidelig preg. Da får vi samlet oss og lagt en liten kjøreplan for dagen, samt sørget for at alle er mette for en stund.

IMG_3089
Dekket til frokost.

IMG_3093

Som alltid ble det en innspurt for å rekke 17. mai toget, men vi rakk det akkurat uten at noen fikk noe varige mén av noe slag 😉

IMG_3095
Spennende å stå og vente på toget…
IMG_3099
Hipp, hipp, hurra!!

På skolen etter toget, var de minste i aktivitet mer eller mindre hele tiden. De var med på leker, klatret, snurret og spiste is. Masse is!

IMG_3105
Dagens første is…

IMG_3124

IMG_3118

IMG_3101

Nå skal alle bunadene henges opp på loftet igjen og bunadsskjortene til vask. Beina mine skal ligge høyt en stund.

Eldstejenta Sofie har hatt et tett program i dag. Klassen hennes på videregående har for tiden en finsk skoleklasse på besøk. Den ene jenta bor hos oss denne uka. I dag tidlig (kl 7!!), skulle de samles hele gjengen til frokost hos en i klassen. Deretter var de i Ålesund og deltok på 17. mai feiringen der. Noen timer senere skulle hun på jobb og nå straks skal hun på besøk til en annnen jente i klassen. Så henne får jeg nesten ikke sett i dag. Men er glad for at hun ting å styre med.

Nå er små og store fornøyde men slitne. Vi har dessverre ingen planer for ettermiddag og kveld, men til neste år håper jeg vi kan få samlet noen venner eller familie til sosialt samvær og god mat etter program på skolen. Jeg får nesten en litt sånn antiklimaks-følelse når vi «bare» skal hjem uten noen planer etterpå. Men, men, det er jo godt å bare synke sammen også. Som minstemann Kristian har gjort:

IMG_3130

Ønsker alle en fortsatt fin 17. mai!! ❤️🇳🇴🌿

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *